Cvećara Neven - Novi Sad  
Toggle Content
Toggle Content Osnovni Meni

Toggle Content Sadržaj


Toggle Content Google
Google

Web Neven

Sadržaj › Palma Cikas
Palma Cikas    Ova neobična japanska palma često se zove Japanska sago palma. Ona sporo raste i ima praiskonski izgled biljke koja se nimalo nije promenila u poslednjih milion godina. Tamnozeleni meki listovi nalik su paprati, ali oni su u stvari čvrsti i žilavi. Listovi se otvaraju u rozetu koja izgleda kao mali braon ananas.
 
Palma Cikas
    Japanska palma može da dostigne visinu do 2 metra, ali tako sporo raste da ako kupite biljku od 30 cm, činiće vam se kao da nikada neće biti visoka. Potrebna joj je dobra svetlost tako da se najbolje razvija u staklenoj bašti.
 
Svetlost: neophodno joj je puno svetlosti da bi izbacivala nove listove.
 
Sobna temperatura: Lepo napreduje na bilo kom mestu na temperaturi od 7 do 18°C, ali može da podnese i mraz ako je držite na suvom.
 
Zalivanje: Zemlja treba da bude vlažna, na sobnoj temperaturi. Smanjite zalivanje tokom zime. Umereno je prihranjujte svake 2 nedelje, od proleća do kasnog leta.
 
Posebna nega: Redovno je zalivajte i prihranjujte na visokoj temperaturi. Obilje svetlosti daje zdraviju biljku koja će stvarati nove listove. Leti je možete držati napolju.
 
Visina: 60 cm.
 
Mesto: Idealno bi joj bilo u staklenoj bašti.


(36715 Čitanja) Strana Prilagođena za Štampu
[ Vrati se na Nega sobnog cveća ]

Facebook Button
Instagram Button
Google+ Button
Pinterest Button
Twitter Button
YouTubeButtonPosetite naš novi sajt na: Cvećara NevenInteractive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


Pregledano strannica

Google+